Underbara kärleksmums
Hej bloggen!
Igår gjorde jag kärleksmums. Blev ca 30 st, så många blev det!
Kom också på mitt i allt att jag glömt köpa florsocker men under tiden kakan svalnade kilade jag till affären och inhandlade det! Det är så himla bra att ha affären som granne!!
Kärleksmumsen blev riktigt goda! Var rädd att kakan hade blivit för torr, trots att jag inte hade inne den i mer än 12-13 min. Men det stod så olika tider på olika recept och självklart skulle jag krångla till det och blanda två recept och göra min efen variant. Bara det att kakan skulle vara inne 25-30 min på ena receptet och 15 min på det andra! Tacka gud för potatisstickan (som jag inte har någon så i detta fallet gaffeln)!! Nu kan jag i varje fall bjuda på fika så det räcker!
Recept ca 30 bitar kärleksmums:
300 g smör
5 ägg
4 1/2 dl socker
1 dl mjölk
2 dl kakao
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g smör
1 1/2 dl starkt kaffe (eller efter smak)
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 pkt florsocker 500 g
Garnering:
Kokos
Gör såhär:
Klä en långpanna i bakplåtspapper och sätt ugnen på 220 grader.
Smält smör och vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjölk och kakao. Blanda bakpulvret med mjölet och vispa ner i smeten. Blanda allt väl och häll sedan smeten i långpannan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
Under tiden kakan svalnar så gör du glasyren. Smält smöret och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsockret. Rör till en jämn smet och bred den sedan i ett jämt lager över kakan. Avsluta med att strö över kokos över hela kakan. Låt kakan stelna inne i kylen eller i ett svalt rum. Dela den sedan i jämna rutor och förvara kallt. Går bra att frysa.
Syns snart!
/Catrin