Persikopaj
Hej bloggen!
Här kommer jag ännu med ett recept!! Gjorde en otroligt god persikopaj härom dagen, denna serverades såklart med fluffig vaniljsås.
Jag älskar smulpajer så därför gjorde jag även denna som en smulpaj.
Recept:
100 g smör
2 msk socker
1 dl mjöl
1/2 dl havregryn
1/2-1 dl kokos
5-7 persikor beroende på storleken.
2 msk socker
Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke, det är enklast om smöret fått stå ute en stund eller om du tärnarn det i små bitar. Jag blandar alltid med händerna då jag tycker det blir jämnast då och man får inga smörklumpar.
Ställ in degen i kylen under tiden du skivar persikorna (då är den enklare att smula sönder). Jag behöll skalet på men det kan man göra som man vill. Vill man göra det ännu enklare kan man byta ut dom fäska persikorna mot inlagda bersikor men då behöver du inte sockra dom.
Smöra en form och lägg i persikornskivorna så dom täcker botten. Strö lite socker över och smula sedan degen jämt över frukten.
Placera i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20-30 min.

Pajen i väntan på att ugnen skulle bli varm..
Pajformen har jag fått av min syster och är köpt i Paris!
Syns snart!
/Catrin
Kommentarer
Trackback