Maränger
Tjoho!!
Vill bara visa dessa underbara maränger jag gjorde igår! Vispade smeten över sjudande vatten så marängerna blir lite sega. Sedan smälte jag choklad och lät sakta vända i så att det blev mönster i marängen. Väldigt enkelt och jätte gott!!
Skriver receptet nedan!

3 äggvitor
2 dl socker
50-75 g ljus choklad
Vispa ägg och socker i en aluminiumbunke över sjudande vatten. Vispa hårt med en elvisp i 5-10 min.
Vispa sedan smeten ytterligare 5 min tills den svalnat en aning. Smält chokladen och vänd ner i smeten när den är tjock och lite seg.
Klicka stora maränger på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 45-60 min. Du märker att marängen är klar när den lossnar lätt från bakplåtspappret.
Syns snart!
/Catrin
Kommentarer
Trackback