Massor av bullar
Hej bloggen!!
Igår fick jag för mig att göra bullar! Så jäkla goda blev dom! Gjorde två olika fyllningar, dem ena var vanliga vaniljbullar och dom andra var med vit chokladkräm och hallon.
Här är degreceptet:
1 msk krossade kardemummakärnor
100 g rumsvarmt smör (tärnat)
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
50 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 ägg
1.2 L mjöl
Värm mjölken till 37 grader tillsammans med kardemumman. Strö i jästen så den smälter samman med mjölken. Häll över degvätskan i bakassistenten (som i detta fallet jag använde) och vispa också ner sockret, smöret, saltet, vaniljsockret och ägget. Börja sedan att hälla i hälften av mjölet och sedan resten (spara ev 2 dl till utbakning). Låt assistenten gå en stund, degen är klar när den lossnar fint från sidorna i bunken. Trö ver lite mjöl och låt degen vila under duk i 40 min. Baka sedan ut bullarna och innan låt dom jäsa i 30 min innan du penslar med ägg och strö över garneringen (pärlsocker till vaniljbullarna och mandelspån till dom andra)
Grädda i ugnen 8-10 min på 225 grader eller 200 grader varmluft.
Vaniljfyllning:
100 g rumsvarmt smör
2-3 msk vaniljsocker
Blanda samman och bre över degen.
Vit chokladkräm med hallon:
100 g vit choklad (smält i vattenbad)
50-70 g rumsvarmt smör
250 g frysta hallon
2 tsk socker
Blanda samman chokladen och smöret, efter att den fått svalnat en stund. Bre sedan ut smeten på degen. Blanda dom självtinade hallonen med sockret och strö över degen. Rulla ihop och skär sedan lagoma bullbitar och placera i bullformar (kan bli kletigt annars)

Nu ska jag ner till mamma som har sin affär under där jag bor och bjuda på mina bullar och dricka kaffe :) Kl 18 börjar jag jobba!!
Syns snart!
/Catrin
Kommentarer
Trackback