Dagens mat
Hej igen!
Nu är maten lagad och uppäten! Och god blev den med :)
Som jag skrev innan gjorde jag en bogstek med råris och gräddsås till!
Råris är en aning nyttigare och innehåller mer vitaminer och mineraler än vanligt ris. Skillnaden är också att på ett råriskorn är bara den yttersta delen av kornets skal bortskalat och på ett vanligt riskorn är yttersta delen plus hinnan runt riskornet borta. Det är i denna hinnan vitaminerna och mineralerna sitter.
Något som jag gjorde för att få en riktig god smak på riset var att koka upp vattnet tillsammans med en grönsaksbuljongtärning! Mumma! Vill aldrig äta vanligt ris igen ;)
Gnuggade in steken i champinjonsalt, peppar och vitlökskrydda, sedan brynde jag köttet på båda sidorna och tillsatte sedan några dc vatten. Sedan på med ett lock och köttet blir riktigt saftigt när det får "kokas" i grytan! Av det spa som blev efter att köttet var klart tillsatte jag bara grädde och sedan hade jag en jättegod gräddsås :)
Köttet och riset serverades tillsammans med stekta sparrisar (morötterna var slut..) och svartvinbärsgele eller äpplemos.

Nu: Erik och Mackan "99 saker man måste göra innan man dör"
Syns snart!
/Catrin
Kommentarer
Trackback