Ledig helg!
Hej bloggen!
Var ett tag sen jag skrev, inte orkat ta mig tid att göra det. Blir så lätt att man kommer av sig när man inte skrivit på ett tag. Men nu så är det dax igen :)
Jag är ledig denna och nästa helg! Är så himla härligt :) Är dock lite tråkigt väder så finns inte så mycket man kan göra. Igår var jag och Anders bara hemma och myste! Jag gjorde kycklingsallad med creme fraishe sweetchilisås. Till efterrätt gjorde jag en kola och bananpaj som var jätte god! Skriver receptet nedan. Kl 20 satte vi såklart på Idol och kikade på det. Efteråt var det premiär för Månd Möller!! Hahah höll på att garva ihjäl mig. Så jäkla bra är han :D
Idag sov jag läääänge, eller rättare sagt till 11 ;) Anders for iväg tidigt för att jaga. Han kommer snart hem och har skjutit ett rådjur.. till!! Duktig pojke jag har :) Ikväll ska jag och Anders åka till Käringön för att umgås med Anna och hennes kille. Vi ska övernatta i en sommarstuga där och mysa hela kvällen med lite vin och roliga spel! Ska bli skit kul verkligen! Ska ta med mig kameran så vi kan ta lite bilder!
I morgon ska vi på middag hos mammi och Stefan. Dom ska bjuda på fläskestek :D så jäkla gott och längtar typ redan! haha. Det blir mysigt det också.. Man kan säga att detta är en riktig mysarhelg ;) Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan packa lite övernattningssaker. Men först ska jag skriva ner receptet på kola och bananpajen :)
Recept: Kola och bananpaj på mitt vis
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
1 tsk kanel
topping:
kondenserad mjölk (kolakräm)
1 liten creme fraiche
100 g philadelphia ost
2 tsk vaniljsocker
1/2 vaniljstång
ev vanligt socker beroende på hur söt du vill ha den
banan
hallon
riven choklad
Gör såhär:
Böja med den kondenserade mjölken. Tag av etiketten från burken och lägg den sedan i en kastrull med vatten som täcker burken. Låt den koka i ca 2 h och fyll på med vatten allt eftersom det kokar bort. Låt den sedan svalna. Kör digestivekexen i en matberedare tillsammans med det smälta smöret och kanelen. Tryck sedan ut smeten i en form med avtagbara kanter. Ställ in i frysen några minuter tills den blivit kall. Blanda creme fraishe och philadelphia ost. Tillsätt vaniljsocker och innehållet av en halv vaniljstång (ev socker också). Bred ett lager kolakräm över bottnen. Bred också ett lager av vanilj"krämen" över kolan. Dekorera med skivad banan och hallon. Riv sedan choklad över :)
Jättegod och enkel att göra :)

Syns snart!
/Catrin
Var ett tag sen jag skrev, inte orkat ta mig tid att göra det. Blir så lätt att man kommer av sig när man inte skrivit på ett tag. Men nu så är det dax igen :)
Jag är ledig denna och nästa helg! Är så himla härligt :) Är dock lite tråkigt väder så finns inte så mycket man kan göra. Igår var jag och Anders bara hemma och myste! Jag gjorde kycklingsallad med creme fraishe sweetchilisås. Till efterrätt gjorde jag en kola och bananpaj som var jätte god! Skriver receptet nedan. Kl 20 satte vi såklart på Idol och kikade på det. Efteråt var det premiär för Månd Möller!! Hahah höll på att garva ihjäl mig. Så jäkla bra är han :D
Idag sov jag läääänge, eller rättare sagt till 11 ;) Anders for iväg tidigt för att jaga. Han kommer snart hem och har skjutit ett rådjur.. till!! Duktig pojke jag har :) Ikväll ska jag och Anders åka till Käringön för att umgås med Anna och hennes kille. Vi ska övernatta i en sommarstuga där och mysa hela kvällen med lite vin och roliga spel! Ska bli skit kul verkligen! Ska ta med mig kameran så vi kan ta lite bilder!
I morgon ska vi på middag hos mammi och Stefan. Dom ska bjuda på fläskestek :D så jäkla gott och längtar typ redan! haha. Det blir mysigt det också.. Man kan säga att detta är en riktig mysarhelg ;) Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan packa lite övernattningssaker. Men först ska jag skriva ner receptet på kola och bananpajen :)
Recept: Kola och bananpaj på mitt vis
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
1 tsk kanel
topping:
kondenserad mjölk (kolakräm)
1 liten creme fraiche
100 g philadelphia ost
2 tsk vaniljsocker
1/2 vaniljstång
ev vanligt socker beroende på hur söt du vill ha den
banan
hallon
riven choklad
Gör såhär:
Böja med den kondenserade mjölken. Tag av etiketten från burken och lägg den sedan i en kastrull med vatten som täcker burken. Låt den koka i ca 2 h och fyll på med vatten allt eftersom det kokar bort. Låt den sedan svalna. Kör digestivekexen i en matberedare tillsammans med det smälta smöret och kanelen. Tryck sedan ut smeten i en form med avtagbara kanter. Ställ in i frysen några minuter tills den blivit kall. Blanda creme fraishe och philadelphia ost. Tillsätt vaniljsocker och innehållet av en halv vaniljstång (ev socker också). Bred ett lager kolakräm över bottnen. Bred också ett lager av vanilj"krämen" över kolan. Dekorera med skivad banan och hallon. Riv sedan choklad över :)
Jättegod och enkel att göra :)

Syns snart!
/Catrin
Kommentarer
Trackback